Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Prodajno mjesto mora kupcima osigurati mogućnost da ne pristanu na sudjelovanje u marketinškim akcijama i da ne budu suglasni s davanjem njihovih osobnih podataka na korištenje trećim osobama. Prodajno mjesto može koristiti sljedeću izjavu o privatnosti:

Amico Tours obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici [NAZIV_PRODAJNOG_MJESTA] i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Ako su na stranicama prodajnog mjesta cijene izražene u stranoj valuti (npr. €, $…), prije plaćanja mora se konačna cijena preračunati u kune i takva prikazati kupcu, a obavezno je osigurati sljedeću izjavu o konverziji (prilagođenu valuti i tečaju banke koji se koriste kao i jeziku):

All payments will be effected in Croatian currency. The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Croatian kuna according to the current exchange rate of the Croatian National bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.

Ako su na stranicama prodajnog mjesta cijene izražene u kunama, ali ne i stranoj valuti, zbog inozemnih kupaca može se staviti sljedeća izjava o konverziji:

All payments will be effected in Croatian currency. The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations.